ÜC licor de flor de saüc a aigüesdelsgre.cat

ÜC un altre licor

Aquest és un licor amb certa història. De fet, els moderns dirien que és un licor de confluència. És un licor de confluència perquè, casualitats de la vida, he combinat dos objectius i a més ha fluït, no ha estat pas una combinació forçada.

Fa un parell d’anys que intento fer un licor per a una persona que sempre em diu « A mi no m’agraden els licors» He fet proves, moltes proves! Massa alcohol, massa dolç, massa poc saborós… No és senzill fer una cosa que entri bé per algú que ja et diu entrada que no! Però com que sóc tossut, molt tossut, persistia. Aquesta primavera havia fet un primer intent però no va acabar de reeixir.

D’altra banda l’any passat, veient els saücs florits i recordant la seva olor vaig pensar que n’havia de fer licor, com sol passar quan tens una idea sobtada no hi arribes a temps. Així que molt a desgrat meu m’he hagut d’esperar un any. Durant aquest any olorava i sentia el saüc, havia de ser un licor senzill i suau, amb el punt just d’alcohol per a poder potenciar els gustos sense ofegar-los pel grau. Una idea senzilla, només em faltava el saüc.

Heus aquí les dues coses que em rondaven pel cap. Enguany, quan he vist els saücs florits no m’ho he pensat. Quan he tingut una estona m’hi he llençat a collir-ne les millors flors, les més aromàtiques i tendres. He fet un parell de proves i, voilà! Un nou licor, suau, aromàtic i primaveral.

Mentre el feia, l’olor m’embriagava, ja sentia com havia de ser, així que amb molt de compte hi vaig afegir l’alcohol fins a trobar la barreja adequada per a una persona que em digui «A mi no m’agraden els licors»

Així que, insistint en la meva idea vaig preparar una micro ampolla i la vaig oferir a la persona en qüestió. I li va agradar!!!!

Un licor rodó, vaig pensar.

Pel que fa a l’etiqueta… Necessitaria una altra entrada per a explicar-vos tot el que significa, així que només diré el que vaig pensar: Si la Núria Feliu pensa que n’hi hauria una altra de més adequada és que ho faig bé. Com que no conec a la Núria Feliu mai ho sabré, tanmanteix senria divertit poder-li proposar el repte.

Deixa un comentari